Har du stängt av din fasta telefon?

De flesta av oss har fortfarande kvar kopparkabeln som anslutit telefonin till huset, men det kan bli besvärligt när man ska renovera fasaden eller dylikt.

Nedan följer information om hur man kan gå till väga om man avslutat sin fasta telefoni. Information från Telias hemsida.

”I takt med att kopparnätet succesivt avvecklas till förmån för modernare teknik så kommer vi också att ta bort ett stort antal stolpar samt övrig anläggning. Av miljöhänsyn och av kostnadsskäl sker detta koncentrerat, i stora mängder, område för område. Rasering av stolplinje på vårt initiativ är givetvis kostnadsfri för dig som fastighetsägare.

Vi har därför begränsade möjligheter att erbjuda enstaka flyttar av våra anläggningar där det inte föreligger mycket starka skäl för det, exempelvis bygglov. Har du starka skäl för flytt av anläggning Beställ en offert. Kostnaden för flytten debiteras normalt den part som beställer flytten. Flytten beställs direkt av Telias underentreprenör Transtema.

Ledning mellan stolpe och hustak får man själv ta loss från huset. Vi rekommenderar att man rullar ihop kabeln och binder fast den i stolpen (alternativt klipper bort den och säkrar tampen som blir kvar i stolpen) så kommer den att tas bort när tillfälle ges, exempelvis när det är stolpbesiktning i området.”

Publicerat den
Kategoriserat som Styrelsen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.