Ökning av flöde och tryck.

Under den varma sommaren 2018 och stundtals nu i sommar har vi haft så hög belastning att pumpen gått för fullt och ändå inte lyckats få upp trycket till drygt 7 bar utan stannat på 5 bar. För många har samtidigt viljat vattna och var och en kan förstå att det har negativ effekt för alla men i synnerhet för er som sitter längst ut i systemet.

Vi har ju dock en reservpump och vi har sedan någon vecka tillbaka börjat anpassa i pumphuset för att kunna köra våra två pumpar tillsammans för att på så sätt öka flödet och komma upp i drygt 7 bar. Vi är nu färdiga med den elektriska omdragningen för att kunna styra pumparna på rätt sätt så de inte tar skada. Kvar att göra är att laga ett inloppsrör och sen starta igång den andra pumpen. Det kommer säkert ta ett par veckor innan allt är klart så vi har några driftstopp kvar innan vi kan få maximalt tryck tillbaka även på eftermiddagar när det är varmt och flest folk vattnar.

Tills dess och även i fortsättningen försök att vattna på kvällar, nätter och morgnar så pumpen orkar med.

Vattnet är på och vi återkommer här när det är dags för nästa driftstopp.

Kom som vanligt ihåg att alltid använda munstycke eller spridare.

2 kommentarer

  1. Hej P_I
    Utan sommarvatten från igår kväll på Fredriksbergsvägen 22..vet du något om orsaken..brukar få e post vid driftstörning
    MVH
    Björn P

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.