Sommarvattnet avstängt

I år har vi haft mycket nytta av sommarvattnet, men som tidigare kommunicerats är det nu avstängt för säsongen. Vi ber er öppna kranarna och tömma er del av systemet så att vi undviker frostsprängningar i t.ex. ventiler.

Efter påstötning från villaägareföreningen har kommunen ordnat nytt nivåskydd vid utloppet från Glasbrukssjön. Detta skall hjälpa till att inte förlora vatten ur sjön i onödan som skett i sommar. I samband med detta arbete bestämde sig kommunen för att rensa i rören längs bäcken från Glasbrukssjön mot Skurusundet och att även dika längs Glasbruksvägen. Vi har därför dragit ur slangarna och knutit upp dem så kommunen kommer åt. Detta gör att det sticker upp- eller ligger rör vid Glasbruksvägen 5 och 8 samt nere i gräset vid korsningen Talluddsvägen/Lilla Björknäsvägen. Det ser kanske inte så roligt ut men vi sätter tillbaka dessa rör när kommunen är klara med sitt jobb. Det är dock i dagsläget oklart precis när detta kommer ske.

Tack till alla i styrelsen som ställt upp och tömt och dragit ut slangar idag samt börjat inventera nätet.

Vi siktar som vanligt på att ha vattnet påslaget igen till Valborg 2019. Vi kommer att påminna om stängning av kranarna innan dess, men gör en not i era almanackor om att stänga kranarna 2 veckor innan Valborg så slipper vi leta läckor som bara beror på att kranarna står öppna av misstag när vi drar igång nätet igen till våren. Det snabbar upp processen att få igång sommarvattnet igen.

Apropå Valborg. Förening eller skolklass eller liknande sökes som vill stå för arrangerandet av majbrasa. Intäkter bestå dels av ett bidrag från villaägareföreningen på 5000 kr samt dels av det man tjänar på försäljning vid majbrasan. Man behöver ombesörja ansökan av tillstånd för majbrasa. Hör av er om ni eller någon klubb eller förening ni är med i skulle vara intresserade.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen genom Per-Ivan

Detta inlägg är publicerat i Styrelsen. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • Nyheter via e-post

    Skriv din mailadress här och få information när hemsidan uppdateras.

  • Temperaturen i Glasan