Trafikåtgärder

Styrelsen har länge verkat för att få till åtgärder som bidrar till bättre trafikkultur i området. Det har genomförts flertalet mätningar längst infarten till Lilla Björknäs och många förslag har bollats fram och tillbaka. Men nu verkar det äntligen som om vi kommer framåt och kanske kan börja få bukt på de höga farterna i området.

Det planeras att ett nytt upphöjt övergångsställe på Talluddsvägen i höjd med Tempelstigen/Mellströms väg. Denna vecka tas förhoppningsvis beslutet om att bygga det upphöjda övergångsstället, vår förhoppning är sedan att arbetet påbörjas under november.

I tillägg till detta har vi fått gehör för en digital hastighetsdisplay (som visar rött om du kör för fort) som är planerad att sättas upp på Talluddsvägen innan svackan och korsningen med Lilla Björknäsvägen (Se pilen på bilden nedan).

Vissa av er har säker sett att man börjat staka ut för förlängningen av trottoaren från den relativt nybyggda busshållplatsen vid Talluddsvägen 7 ner till Tempelstigen och Mellströms väg. Tyvärr har kommunen stött på bekymmer med fastighetsregleringen så det drar ut på tiden och kommer med all sannolikhet inte att hända förrän nästa år.

av Per

Ordförande

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.