Utmärkt badvatten i Glasbrukssjön

Glasbrukssjöns vatten är av utmärkt kvalitet och är strax uppe på 19 grader. Ni vet väl förresten att Villaföreningen har en automatiskt termometer i pumphuset och ni kan alltid se temperaturen på vår hemsida till höger på förstasidan? Information om badets vattenkvalitet finns alltid på Nacka kommuns hemsida. Algblomning är osannolik i Glasbrukssjön eftersom den har kraftig temperaturskiktning och det hindrar de förhållandevis höga fosforhalterna i sedimenten från att nå ytvattnet och göda algerna.

Kocktorpssjön, och Bagarsjön söder om Värmdöleden har också utmärkt badvatten, Vittjärnsbadet och Myrsjöbadet har utmärkt respektive bra badvatten, och alla dessa ligger ju inom cykelavstånd. Velamsund (Insjön) har också utmärkt vatten och även andra aktiviteter.

Närmaste bad för att bada i ”havet” är Lännerstabadet och Boobadet som också har utmärkt badvatten. Om nu någon nyinflyttad undrar så har Skurusundet inte någon badplats.  Båttrafiken i Skurusundet är intensiv, det är en del oljor i ytvattnet framför allt från alla båtmotorer men även från spill från macken, det märker båtägarna av varje höst, förutom att det är kallare i vattnet förstås. Kan väl aldrig tro att det skulle vara farliga nivåer om man badar men det är ju inte långt till Glasan.

DN har idag en sammanställning över badvattnet vid olika bad över hela landet och det kan ju vara fint såhär i semestertider. Ni som prenumererar kan läsa mer här. Annars kan ni normalt se kvaliteten på respektive kommuns hemsida.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.