Uppdaterat protokoll från stämman

Årsredovisningen är justerad efter årsmötet då Skatteverket anser att utbetalning av styrelsemedlems arvode till Läkare utan gränser skall betraktas som lön. Föreningen måste därmed betala löneskatt och arbetsgivaravgift, vilket påverkar balans- och resultaträkning. Vi får därmed en arvodeskostnad för styrelsen som är högre än årsmöte beslutat, vilket kompenseras mot 2017 års styrelsearvoden/budget.

Revisorerna har varit inblandade i hela processen och justeringarna är granskade och godkända av dessa.

Årsredovisning 2016 v2.0

Styrelsen

2 kommentarer

  1. Det kan bli så när man gör fel. Men det är inte värre än att man gör om och gör rätt. Den beskrivning som skatteverket har på hemsidan som jag ursprungligen följde gäller bara då föreningen skänker pengar, inte när styrelsemedlemmar skänker pengar. Efter fråga till skatteverket sa de att man bara ändrar i lönespecarna och skickar om. Det är godkänt och klart från skatteverket och vi har justerat budgeten för styrelsearvodet 2017.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.