Kung Bore har kommit

Fantastisk fint längs sundet både igår och idag och som ni ser nedan har isen lagt sig inatt.

Velamsund, Nacka Golf och Hellasgården har spårat skidspår. Hellasgården har även skiduthyrning som öppnar idag. Isen är tjock nog att hålla båtarna i ett stadigt grepp på sundet men det är inte tillrådligt att gå ut än, tror jag. Däremot vet jag att man åkt skridsko på Källtorpssjön vid Hellasgården tidigare så gissningsvis börjar isen bli tjock nog igen att vara ute på där, detsamma gäller rimligen Glasbrukssjön men var försiktiga och ha med er isdubbar och annan säkerhetsmaterial. Hellasgårdens skridskouthyrning finns också för er som inte har egna grillor. Personligen brukar jag vänta tills det är plogat på isen vid Hellasgården. Apropå ploga, när isen är tjock nog skall vi se om vi kan ordna plogning av Glasbrukssjön i år också.

Vad gäller alpint så pågår snöläggningen i Saltisbacken och Hammarbybacken men jag kan i skrivande stund inte se att de har öppnat pisterna än.

Länkar till olika aktiviteter under ”Övrigt i området” här på hemsidan.

Ha en fin helg! / Styrelsen genom Per-Ivan

Björknäs Strandpromenad 5 Jan
Björknäs Strandpromenad 5 Jan
Skurusundet 6 Jan
Skurusundet 6 Jan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.