Sjöisarna i superskick

Nu har det äntligen varit kallt länge nog för sjöisarna att växa sig tillräckligt tjocka. Och vilka isar sen! De bästa jag sett sen jag flyttade hit för 6 år sen. De är så nära en spolad is som man kan komma. I stort sett helt jämna, några få låga knöglor och de vanliga sprickorna förstås. Isarna är uppskattningsvis 8 cm tjocka och bär utan problem. På Hellasgården hade de till och med plogat före nyår så där har de varit ute med maskiner på isen. Det kommer vara fint en tid framåt vad det ser ut också. Drevviken var sagolik igår, perfekta isar och strålande sol. Några jag mötte skulle till och med köra månskensskridsko på natten. Bilden nedan är från Insjön vid Velamsund i eftermiddags. Ett salongsgolv. Men det är tidigt på säsongen så se som vanligt upp med vass, råk, brygga, bro, udde, avlopp, utlopp, inlopp, sund, grund, och vindbrunn. Jag har inte varit nere vid Glasbrukssjön men det är nog fint där med.

Velamsund från Insjön 2015-01-06. Fotograf: Per-Ivan Selinder
Velamsund från Insjön 2015-01-06. Fotograf: Per-Ivan Selinder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.