Skadegörelsen fortsätter …

Natten mellan lördagen den 6:e och söndagen den 7:e december härjade ligister (i brist på bättre ordval) längst Talluddsvägen. De började sin skadegörelse med att kladda ner pumphuset vid Gundersbergsvägen och fortsatte sedan sin resa med att kladda på berg, stödmurar och elskåp på båda sidor av vägen.

Precis som förra gången så anmäler man skadegörelse till klotter@nacka.se så sänder de ut skadesanerare. Det enda tråkiga är att dessa skadesanerare saknar uppdraget för t. ex. elskåp (då dessa troligen inte ägs av kommunen).

Talade med kommunen förra gången och de berättade all skadegörelse dokumenteras och polisanmäls. Deras förhoppning är nog att förr eller senare gripa någon och då ha ordentligt med underlag för ett skadestånd.

Ett tips till områdets föräldrar är att tala med sina barn i upplysande syfte. Det finns ingen i samhället som tolererar denna form av skadegörelse. Lagen definierar brottet i Brottsbalken 12 kap. 1§ där straffet är böter eller fängelse i högst ett år.

Länktips från Polisen:

http://www.polisen.se/Utsatt-for-brott/Skydda-dig-mot-brott/Skadegorelse-och-klotter/

av Per

Ordförande

2 kommentarer

  1. Det är aldrig kul att få sin egendom utsatt för skadegörelse. Man hoppas att det är helt främmande människor som reser till området för lite våldsverkan. Men sanningen är nog snarare den att det är ungdomar från området och dess vänner.

    Förslagsvis gör du en polisanmälan (det är lätt), dels för att markera och dels för att få gehör för vår önskan om en ökad polisiär närvaro.

    Det kan aldrig vara OK att acceptera skadegörelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.