Kräftfiske i Glasbrukssjön?

Tack vare idogt arbete, genuint intresse och hårda förhandlingar med kommunen har Jörgen Karlsson nu ordnat så att Villaägarföreningen har nyttjanderätten på Glasbrukssjön.

Tack och Riktigt bra jobbat Jörgen!

Det innebär att vi kan hjälpas åt att skapa en levande miljö där vi bor och se till att skapa ett beständigt fiske som vi gemensamt kan ha stor glädje av under lång tid framöver om vi gör det rätt. Föreningen kommer ha ett antal fisketillsyningsmän som kommer bevaka sjön mot tjuvfiskare och skyltar kommer sättas upp efterhand.

I år kommer vi inte ha något gemensamt kräftfiske då det fortfarande är osäkert hur mycket kräfta glasbrukssjön kan ge och vilken mängd av olika typer och kvalitet som finns. I helgen kommer tillsyningsmännen att provfiska på ett antal platser runtom i sjön och utgående från resultatet på det provfisket kommer vi sedan i samarbete med kommunen att dimensionera fisket inför kommande år.

På årsmötet 2012 kommer det finnas möjlighet att teckna upp sig för att vara med i en ny fiskesektion och utifrån intresset så kommer vi fördela fiskeplatser och utrustning under några helger i Augusti.

Tack igen alla inblandade och lycka till med detta projekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.