Majbrasan 2011

Det är många som har frågat när Majbrasan tänds i morgon och vilka aktiviteter som ordnas runtomkring. Svaret är att Majbrasan inte är något som villaföreningen håller i. Den bygger på helt och hållet privata initiativ som föreningen genom åren har stöttat på olika sätt. Ibland har de privata initiativen kommit från personer i styrelsen men det är aldrig villaföreningen som officiellt stått bakom arrangemanget.

Jag är helt ny som ordförande i år och har genom olika kanaler försökt ta reda på mer om valborgsmässofirandet. Det jag har fått fram är att brasan antagligen kommer att tändas omkring klockan 20 och att det i år inte kommer att finnas någon kör eller andra aktiviteter i samband med brasan. Om någon har mer information skall jag gärna ta emot den och lägga upp den här.

Om det finns någon/några som känner att de kan tänka sig att driva valborgsmässofirandet framöver så får ni gärna ta kontakt med mig så kan vi säkert ordna både korvgrilning och lotteri framöver. För egen del så är jag hemma och nattar mina småbarn vid 20-tiden.

Jag vill som boende i området gärna understryka att jag tycker det är enormt viktigt att de som eventuellt tänder brasan också tar ansvar för släckning och eftersläckning under natten!

M v h

Niklas Emegård, Ordförande i Lilla Björknäs Villaägarförening.

4 kommentarer

  1. Hej, Varför flyttar man inte majbrasan till lekplatsen istället? Det är ju mycket mer plats där.

  2. Jag noterade idag att det inte blev någon brasa i helgen. Kanske var det lika bra för det var en lite väl stor rishög som hade samlats ihop. Jag skall undersöka möjligheterna för villaföreningen att frakta bort rishögen och sedan får vi ta omtag på den här frågan på årsmötet.

  3. Vem är det som tar ansvar för brasan i år ? Den som tänder måste också se till att det finns nattvakt ? Mille

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.