Snöröjning och halkbekämpning

Efter ett antal samtal med kommunen så har jag fått veta att de sandlådor som försvann när detaljplanerna genomfördes i vårt område inte kommer att återställas. Detta beror på att kommunen tecknat ett avtal med vägverket att sköta snöröjning och halkbekämpning på våra vägar de närmaste åren. I detta ingår att salta och sanda, därför underhåller inte kommunen några egna sandlådor.

Kommunen tar inte emot några samtal om snöröjningen, men om du vill klaga eller framföra några synpunkter gör du det här: Kommunens snöröjning i Boo

1 kommentar

  1. Om Vägverket har övertagit väghållningen, borde väl Vägverket se till att det finns sandlådor kvar, t ex vid den notoriskt krångliga backen vid Emblavägen? Där fastnar bil efter bil och retirerar sedan nedför backen, rakt eller sidledes.
    När en Vägförening som har fungerat i decennier med sina erfarenheter (och sandlådor) tvingas avsäga sig ansvaret när vi fått detaljplan, skall väl inte servicen försämras utan tvärtom bli bättre?
    Vad svarar Vägverket på det?
    Leif Widén

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.